Журналистът Сашо Диков нападна остро СЕМ, където тази сутрин се яви

...
Журналистът Сашо Диков нападна остро СЕМ, където тази сутрин се яви
Коментари Харесай

Сашо Диков се скара на СЕМ: Защо не се заемате с Кошлуков? -

Журналистът Сашо Диков нападна остро Съвет за електронни медии, където тази заран се яви на изслушване за общоприет шеф на Българска национална телевизия.

Излизайки от регламента, вместо да представи идея за ръководството на публичната медия, той влезе в жарък спор с членовете на медийния регулатор и ги упрекна, че позволяват до състезанието сегашния общоприет шеф Емил Кошлуков. Последва прочувствена рецензия за какво Българска национална телевизия изпуска сензационни вести за премиера Кирил Петков и какво не е наред в публичната медия.



Занимахте ли се с проблема, че един от претендентите е с документно нарушаване, което се санкционира с до 3 години затвор - попита Диков по адрес на Емил Кошлуков. В предходния конкурс за общоприет шеф Кошлуков показа трудов стаж като програмен шеф на малкия екран на партия " Атака " - АЛФА, с цел да дава отговор на критериите за професионален опит. Дотогава не бе обществено известно той да е работил там.

Председателят на съвета Соня Момчилова и членът Симона Велева увериха, че са се срещнали с проблема, само че не са разкрили документна машинация, а дали има фалшифициран документ, може да каже единствено прокуратурата.

" Правите се и вие на слепи и глухи " -

отговори им Диков и ги разкритикува, че въпреки да не могат да проверяват, могат да покажат желание и да насочат фокуса към тематиката.

Според Диков Българска национална телевизия в този момент страда от " ужасяващо ниски рейтинги " и е редовно източвана посредством контракти с външни продуценти, както и с договори за филми и спортни права. Затова, съгласно него, се постанова цялостна проверка от идващото управление.

Той остро разкритикува Българска национална телевизия, която е пропуснала да отрази за пръв път посещаване на български министър председател в чужбина (Брюксел, 10-11 юни), не е съобщила за отсъствието на Петков от срещата на евролидерите в Солун по-рано този месец, както и не е посочила публикуваните от организация " ПИК " фрагменти с парапета.

Оказа се, че Диков е кандидатствал в състезанието с концепцията, която е написал за предходния конкурс през 2019 година. По-късно е показал и нейна актуализация.

Гръбнакът на Българска национална телевизия 1 би трябвало да са новините и публицистиката, счита журналистът. Българска национална телевизия 2 и Българска национална телевизия 3 пък би трябвало да се профилират в журналистика и спорт. 

" Няма кой от другите претенденти да подсигурява тази независимост и самостоятелност ", сподели той и изрази рисковия, че настройките на съвета са да преизбере Емил Кошлуков за втори мандат.

" Аз съм доста надарен - на границата на гениалното! ": Още от чуването - във видеото

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР